ΠΡΟΣΟΧΗ.....ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΦΟΡΤΙΣΤΕΣ

Σε ανάκληση έξι Κινέζικων φορτιστών, καθώς δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές χαμηλής τάσης που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση και υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, προέβη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οι ανακληθέντες φορτιστές φέρουν τα νούμερα: EP-TA20EWE, A1400, ES-D06, JM-T0XX, MY-222 και RP-U21. Στούς τρεις πρώτους δεν αναγράφεται κάποια εταιρεία, αλλά έχουν ονόματα όπως πχ Travel Charger. Οι υπόλοιποι τρεις ανήκουν στις Powerful, EMΥ και Proda.
 Οι τέσσερις  πρώτοι χαρακτηρίζονται σαν προϊόντα υψηλού κινδύνου ενώ οι Proda RP-U21, USB Charger και EMY MY-222 παρά του ότι δεν έχει ακριβώς εξακριβωθεί η επικινδυνότητά τους,  βρίσκονται στην κατηγορία  < άλλο >, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι επικίνδυνοι.
 Να αναφερθεί ότι παρά του ότι οι φορτιστές εντοπίστηκαν στην Δανία και δεν είναι γνωστό ακόμη σε ποιές άλλες χώρες της Ευρώπης έχουν διατεθεί, επειδή πωλούνται online, καλό είναι να επιστήσουμε την προσοχή μας.
Οι συσκευές δεν έχουν επαρκή ηλεκτρική μόνωση, σύμφωνα με τον έλεγχο που διενήργησαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές της Δανίας.



Σχόλια

  1. Μπραβο παιδια. Ετσι πρεπει να ειναι η πληροφορηση. Απλη, κατανοητη και χωρις πολλα περιττα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου