ΣΕ ΔΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ



Δικαστήριο των ΗΠΑ απήγγειλε χθες κατηγορίες σε 19 άτομα, μεταξύ των οποίων και 15 Τούρκοι υπάλληλοι ασφάλειας, για τα επεισόδια στην Ουάσιγκτον στις 17 Μαϊου μεταξύ διαδηλωτών και του προσωπικού ασφαλείας του Ταγίπ Ερντογάν, έξω από την κατοικία του Τούρκου πρέσβη κατά την επίσκεψη του Ερντογάν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η προσωπική φρουρά του Ερντογάν επετέθη κατά φιλοκούρδων διαδηλωτών. Έντεκα διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ο ένας εξ' αυτών τραυματισμένος σοβαρά, στην βάναυση επίθεση όπως την ονόμασε ο διοικητής της αστυνομίας της Ουάσιγκτον.
Το επεισόδιο, το οποίο συνέβη μετά τη συνάντηση του Ερντογάν με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, επιδείνωσε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία.
Στην ανακοίνωση της εισαγγελίας αναφέρετε: Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν και στους 19 εναγόμενους περιλαμβάνουν τη συνωμοσία να διαπράξουν έγκλημα βίας, ενισχυμένης από έγκλημα προκατάληψης. Η κατηγορία τιμωρείται με τη μέγιστη ποινή κάθειρξης 15 χρόνων, ενώ το έγκλημα προκατάληψης μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες ποινές κάθειρξης, την ώρα που μερικοί ενάγοντες αντιμετωπίζουν πρόσθετες κατηγορίες.
Μόνο δύο από τους 19 έχτουν τεθεί υπό κράτηση, και αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον δικαστή στις 7 Σεπτεμβρίου.
Η Τουρκική πρεσβεία απέδωσε τη βία σε διαδηλωτές που συνδέονται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν. Να σημειωθεί ότι το κόμμα αυτό η Τουρκία και οι ΗΠΑ το θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση.

Σχόλια