ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ



Μετά την απόφαση του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη να ξεκινήσει τη διαδικασία της διαιτησίας, στο κόκκινο Ελληνικός Χρυσός και Eldorado Gold με με την κυβέρνηση.
Η Ελληνικός Χρυσός και η Eldorado Gold ανέβαλλαν όπως ανακοίνωσαν μέχρι νεωτέρας τα εγκαίνια στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας. Τα εγκαίνια είχαν προγραμματιστεί για τις 15 Σεπτεμβρίου, η αναβολή τους όμως κρίθηκε απαραίτητη,  αφού μονάδα χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλιστεί η άδεια, δεν έχει κανένα νόημα να εγκαινιάζεται, όπως ανακοίνωσαν οι  επενδυτές.
Η επένδυση που έχει κάνει μέχρι σήμερα η Eldorado στην Ελλάδα, ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ. 
Από την πλευρά της εταιρείας πάντως σημειώνεται ότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για αποχώρηση από την Ελλάδα. Αυτό θα εξαρτηθεί απο τους χειρισμούς της κυβέρνησης, << διότι  η επιχειρηματική ομηρία,  δεν μπορεί να συνεχιστεί >>.  
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις, ανησυχώντας για το μέλλον των 2.400 θέσεων εργασίας στα μεταλλεία. 
Την εκπροσώπηση του Δημοσίου έχει αναλάβει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. 
Σχετικά με το θέμα των δηλώσεων του Παναγιώτη Καμμένου στον Σκάι, πως υποστηρίζει όλες τις επενδύσεις στην Ελλάδα, εκτός της Ελληνικός Χρυσός, καθώς πρόκειται για << απάτη και υπόθεση ξεπλύματος χρήματος >>,  ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Δημήτρης Δημητριάδης δήλωσε :
Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας. Ακούσαμε με έκπληξη τον κύριο Καμμένο.
Είναι απαράδεκτο να είμαστε αποδέκτες τέτοιων δηλώσεων ενώ έχουμε επενδύσει πάνω από ένα δισ. δολάρια στην επαναλειτουργία των μεταλλείων της Κασσάνδρας.


Σχόλια