91 ΦΩΤΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ 24ΩΡΟ !!!!

11 τα μέτωπα τώρα στη Ζάκυνθο, 4 στον νομο Ηλείας, παραδομένη στις φλόγες η Ανατολική Αττική.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έκανε γνωστό ότι το 24ωρο που πέρασε εκδηλώθηκαν συνολικά 91 πυρκαγιές οι περισσότερες από τις οποίες τέθηκαν πολύ γρήγορα υπό έλεγχο.
Αυτήν την ώρα εκτός από την καταστροφική πυρκαγιά του Καλάμου σε εξέλιξη είναι 12 ακόμη φωτιές στη Ζάκυνθο. Τα πλέον σοβαρά μέτωπα είναι αυτά στο Κοιλιωμένο, στο Καταστάρι και στο Παλιό Χωριό του δήμου Αρτεμισίου.
Στη Ζάκυνθο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 134 άνδρες, 37 οχήματα και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο. Οι άνεμοι έχουν κοπάσει βοηθώντας το έργο των πυροσβεστών.
Η Πυροσβεστική εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο εμπρησμού.
Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στην Κεφαλλονιά, όπου υπάρχουν τέσσερα μέτωπα, αλλά δεν εμπνέουν ανησυχία.
Προς τον οικισμό Περιστέρι κινείται η φωτιά που εκδηλώθηκε στο Κρυονέρι Αμαλιάδας. Ένα δεύτερο μέτωπο υπάρχει κοντά στην πόλη του Πύργου, που προς το παρόν δεν ανησυχεί τις αρχές, αλλά ένα τρίτο μέτωπο στην ορεινή Ηλεία κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό. Στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 27μελές πεζοπόρο τμήμα και δύο δημοτικά βυτιοφόρα. Νέα φωτιά εκδηλώθηκε  σε πουρνάρια  κοντά στο χωριό Στρέφη στην Αρχαία Ολυμπία. Επιχειρουν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα.
Στην ανατολική Αττική οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε Βαρνάβα και Κάλαμο ενώ μια νέα επικίνδυνη εστία δημιουργείται στο Καπανδρίτι. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μεγάλη μάχη για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να εμποδίσουν περαιτέρω επέκταση της. Η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς μέχρι το βράδυ θεωρείται καθοριστική, καθώς αύριο προβλέπεται ενίσχυση των
ανέμων. Επιχειρούν 68 οχήματα με 150 πυροσβέστες, 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 εθελοντικά οχήματα, 38 υδροφόρες των ΟΤΑ και της Περιφέρειας, 6 χωματουργικά μηχανήματα, 50 άτομα και 4 μηχανήματα από τις Ένοπλες δυνάμεις. Επίσης, με το πρώτο φως της ημέρας οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν με εναέρια μέσα.
Λόγω της μεγάλης έκτασης της πυρκαγιάς, δημιουργείται πρόβλημα και στην Αθήνα, όπου σε ορισμένες περιοχές έχει γίνει αποπνικτική η κατάσταση από τον καπνό.
Ο Δήμος Ωρωπού εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση, καλώντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τους οικισμούς για την δική τους ασφάλεια και για τη διευκολυνση των δυνάμεων πυρόσβεσης.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
Κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παρακαλούνται οι κάτοικοι των περιοχών Αγκώνας, Βλαστού, Κυψέλης, Πανοράματος, Αγίας Βαρβάρας και όλων των οικισμών πέριξ των Αγίων Αποστόλων όπως εκκενώσουν άμεσα τα σπίτια τους λόγω επικινδυνότητας της πυρκαγιάς, και να κατευθυνθούν παραλιακά. Ταυτόχρονα κάνει έκκληση σε όσους είναι στην παραλία να απομακρύνονται για να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων. 
 Υπό έλεγχο η φωτιά στην τοποθεσία Πετρωτού Θεσσαλονίκης. Στην περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, επιχειρούν 26 πυροσβέστες, με 11 υδροφόρα οχήματα, ενώ στις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχει κι ένα ελικόπτερο.





Σχόλια