ΣΤΑΧΤΗ ΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  τα Κύθηρα. Η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται για τρίτη μέρα στο δυτικό τμήμα του νησιού και έχει κάνει στάχτη μέχρι στιγμής 20.000 στρέμματα.
 Ο Δήμαρχος του νησιού Ευστράτιος Χαρχαλάκης δήλωσε σήμερα το πρωί ότι οι φλόγες έχουν κάνει στάχτη το 1/3 του νησιού.
 Σκληρή μάχη με τις φλόγες έδιναν όλη τη νύχτα και συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που ενισχύονται συνεχώς. Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων εναντίον του πύρινου μετώπου, ένας πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Κυθήρων.
Από το πρωί σήμερα επιχειρούν για την κατάσβεση 64 πυροσβέστες και 57 άτομα πεζοπόρο τμήμα με 25 οχήματα, ενισχυμμένοι απο ακόμη ένα πεζοπόρο τμήμα 26 ατόμων που κατέφθασε από τη Μακεδονία, προκειμένου να ενισχύσει τους συναδέλφους τους που ήδη βρίσκονται στο νησί. 8 υδροφόρες της πυροσβεστικής προστέθηκαν  στα βυτιοφόρα οχήματα του ΟΤΑ και τα ιδιωτικά και στα χωματουργικά μηχανήματα που βρίσκονται εκεί.
Απο αέρος, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο δίνουν τη δική τους μάχη.

Τρία μεγάλα μέτωπα υπάρχουν αυτή την ώρα στο νησί, στις περιοχές Φράτσια, Δόκανο και Πιτσιδιάνοι.  Το γεγονός που δυσχεραίνει κυρίως τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι οι δυνατοί άνεμοι και η αλλαγή της κατεύθυνσής τους.

Σχόλια