ΗΡΙΑΝΝΑ-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ-SIEMENS-ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ

Η ΗΡΙΑΝΝΑ εκτίει στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα ποινή 13 χρόνων γιατί ερωτεύτηκε κάποιον που τελικά αποδείχτηκε αθώος.  Δεν το χωράει ανθρώπου νους. Ο σύντροφος σου που κρίνεται ύποπτος, δικάζεται, αθωώνεται και μπαίνεις φυλακή εσύ. Αλλά το θέμα αποκτάει διαφορετικές διαστάσεις όταν απορρίπτεται η αίτηση περί αποφυλάκισης της Ηριάννας. Την ώρα μαλιστα που στο πλευρό της τάχθηκαν φορείς και κόσμος ανεξάρτητα πολιτικών και κομματικών θέσεων. 
Γιατί ??

  
Ο εισαγγελέας που απέρριψε την αίτηση της Ηριάννας......

Ποιός λοιπόν είναι ο κ.Ιωάννης Προβατάρης, ο εισαγγελέας που έκρινε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποφυλακιστεί προσωρινά η Ηριάννα? Ηταν εκείνος που είχε καθυστερήσει την αποστολή προς μετάφραση της δικογραφίας της Siemens με αποτέλεσμα για 14 αλλοδαπούς κατηγορούμενους η δίκη να αναβληθεί επ’ αόριστον. Οπως αναφέρθηκε αντί να στείλει όλα τα έγγραφα προς μετάφραση, κάτι που απαιτείται για να προχωρήσει η δίκη, τα έστελνε τμηματικά στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν, τον Ιούλιο του 2016, η αναβολή της δίκης διότι το δικαστήριο έκρινε ότι δεν είχε νομίμως επιδοθεί μεταφρασμένο το βούλευμα (κατηγορητήριο) στους αλλοδαπούς που κάθονταν στο εδώλιο.
Η καθυστέρηση της μετάφρασης υποχρέωσε το δικαστήριο να κάνει δεκτό το σχετικό αίτημα που προβλήθηκε από την υπεράσπιση των 13 Γερμανών υπηκόων που δικάζονται στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της γερμανικής εταιρείας, όπως και του Γαλλοελβετού Ζαν-Κλοντ Οσβαλντ, καθώς το σύνολο του βουλεύματος (της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών που τους παρέπεμψε σε δίκη) δεν είχε εγκαίρως μεταφραστεί και επιδοθεί στους ενδιαφερόμενους κατηγορουμένους.
Η μη μετάφραση και η μη επίδοσή του θεωρούνται κατά την Ελληνική αλλά και Διεθνή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα ουσιώδη στοιχεία προκειμένου να δικαστεί ένας άνθρωπος, καθώς πρέπει να ξέρει στη γλώσσα του γιατί κατηγορείται.
Είχε ζητήσει επίσης την αποφυλάκιση του κ. Μιχολαλιάκου και του κ.Παππά με καταβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ και διατήρηση των όρων του παραπεμπτικού βουλεύματος που προέβλεπε κράτηση κατ' οίκον.
Η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής απορρίφθηκε με 3 ψήφους κατά και 2 υπέρ και η Ηριάννα  παραμένει στη φυλακή, ενώ έχει το δικαίωμα να υποβάλει ξανά αίτημα αναστολής σε δύο μήνες. Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί που μειοψήφησαν έκριναν ότι και οι δύο κατηγορούμενοι, η Ηριάννα και ο Περικλής, πρέπει να αποφυλακιστούν μέχρι την δευτεροβάθμια δίκη τους, καθώς έκριναν βάσιμους και τους λόγους που επικαλείται η 29χρονη σχετικά με τη διδακτορική της διατριβή, όσο και τους λόγους υγείας που επικαλείται ο συγκατηγορούμενος της.

Σχόλια