ΜEΤΑ ΤΗΝ ΚΩ ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΜEΤΑ ΤΗΝ ΚΩ ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ο σεισμός σημειώθηκε 36 λεπτά μετά τη 13.00 το μεσημέρι με επίκεντρο 37 χιλιόμετρα δυτικά της Ιεράπετρας στο νομό Λασιθίου ενώ η έντασή του ήταν της τάξεως των 4,3 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο . Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και έγινε αισθητή στούς νομούς Λασιθίου, Ηρακλείου και Ρεθύμνης. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές και τραυματισμοί.

Εν τω μεταξύ μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στο λιμάνι της Κω, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καθώς υπέστη σοβαρότατες ζημιές και ελέγχεται από ειδικά κλιμάκια.

Το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια για επιβάτες και πτήσεις. Έχει ελεγχθεί ο διάδρομος προσγείωσης- απογείωσης, καθώς και όλες οι κτηριακές εγκαταστάσεις .
Με τις ήδη προγραμματισμένες πτήσεις παρατηρούνται μόνο μικρές καθυστερήσεις, οι οποίες αναμένεται να εξομαλυνθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Άμεσα ξεκίνησε ο έλεγχος της καταλληλότητας των κτιρίων, τα οποία έχουν υποστεί ζημίες από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

«Περιορισμένες οι επιπτώσεις, τα κτίρια άντεξαν, καθώς όλα τα θύματα ήταν σε μία κατάρρευση κτιρίου» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9» ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί.

Η ομάδα των ΕΜΑΚ που έφτασε στο νησί δεν χρειάστηκε να επιχειρήσει, καθώς δεν υπάρχουν αγνοούμενοι.





Σχόλια