ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΟ BUSH



ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ BUSH


Nέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά τις δηλώσεις Κυπριακών  πηγών  ότι  Γαλλικά Ραντάρ είναι στραμμένα στο σημείο γεώτρησης στην Κύπρο.
Ο διεθνής παράγων όπως όλα δείχνουν δεν ήθελε να αφήσει την έναρξη των γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ στην τύχη. Οι Γάλλοι έστειλαν ομάδα επιφανείας, με φρεγάτες ανθυποβρυχιακού και αντιαεροπορικού πολέμου, ενώ 8-11 Ιουλίου το Γαλλικό πολεμικό ναυτικό πραγματοποίησε στην περιοχή κοινή άσκηση με την Αίγυπτο με την ονομασία ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ 17.
Όπως αποκαλύπτεται τώρα, μια εβδομάδα πρίν  ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις, νότια του οικοπέδου 11 το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «George H.W. Bush» και τα πλοία της ομάδας κρούσης που το συνοδεύουν έπλευσε πολύ κοντά στη γεώτρηση και έκανε χρήση των δυνατοτήτων που έχει για μπλοκάρισμα των συχνοτήτων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τα οποία πετούσαν πολύ κοντά στο «West Capella.
Με όλα τα τελευταία γεγονότα, η Ελληνική κυβέρνηση φέρεται να αναγνωρίζει την ολοένα και πιο στενή στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, αναφέρεται σε μερίδα του Τύπου.
Από το Μαξίμου αφήνεται να εννοηθεί , ότι έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι οι Ελληνες πολίτες αισθάνονται πως, σε αυτή την κρίσιμη διεθνή συγκυρία, η σύσφιγξη των σχέσεων με τις ΗΠΑ αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας.
Να υπενθυμίσουμε και την αποκάλυψη της Καθημερινής  στις 9 Ιουλίου για την κατασκευή Σταθμού Απομαγνήτισης

Σχόλια