ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 Το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αγωγή που είχε καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε βάρος του Ερβέ Φαλτσιανί, πρώην στελέχους της HSBC που έφτιαξε και παρέδωσε τη λίστα «Λαγκάρντ» με τους Έλληνες φοροφυγάδες.
Ο πρώην πρωθυπουργός ζητούσε αποζημίωση 500.000 ευρώ προς αποκατάσταση της ηθικής του βλάβης για όσα έγραφε στο βιβλίο του ο Φαλτσιανί. Ότι  ο πρώην πρωθυπουργός έβαλε την Ελλάδα στα μνημόνια και έθεσε τη χώρα υπό την επιτροπεία του ΔΝΤ για να καλύψει τα 500 εκατομμύρια ευρώ που διέθετε σε τράπεζες στην Ελβετία η μητέρα του Μαργαρίτα Παπανδρέου.
Στην αγωγή του ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ χαρακτήριζε τα όσα γράφονται στο βιβλίο «θεωρίες συνωμοσίας». «Οι εναγόμενοι αποσκόπησαν να θίξουν ευθέως την τιμή και την υπόληψή μου, προκειμένου να δημιουργήσουν “κίνητρο” στην κοινή γνώμη, ώστε να μεγιστοποιήσουν τις πωλήσεις βιβλίου το οποίο από κοινού συνυπέγραψαν με τίτλο “La cassaforte degli evasore” (“Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων”)». Η αγωγή στρέφονταν και κατά του Ιταλού δημοσιογράφου Άντζελο Μινκούτζι.

Σχόλια

  1. Στο εκτελεστικό απόσπασμα ,θα έπρεπε να ήταν,για εσχάτη προδοσία ...
    Κι όμως στην χώρα μας ,κυκλοφορούν ελεύθεροι και έχουν και θράσος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου