ΒΡΑΔΥΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΣΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ



ΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ.  ΔΥΣΚΟΛΗ   ΒΡΑΔΥΑ.


Οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζονται. Εξοπλισμένοι με μπουκάλια και πέτρες επιτίθενται σε αυτοκίνητα οι διαδηλωτές αρκετά από τα οποία πυρπολήθηκαν. Η αστυνομία με δακρυγόνα και αντλίες νερού προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους απωθήσει. Σε ένα περιστατικό, αστυνομικός άνοιξε πυρ για να γλιτώσει από διαδηλωτές, σύμφωνα με τις αρχές.
Ο τελευταίος απολογισμός που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία χθες Σάββατο, καταγράφει 213 αστυνομικούς να έχουν τραυματιστεί από την Πέμπτη, ενώ έχουν γίνει και 143 συλλήψεις, με άγνωστο αριθμό τραυματιών από πλευράς διαδηλωτών.
Οι συμμετέχοντες στη G20 δήλωσαν ότι δεν είχαν δει ποτέ ως τώρα διαδηλωτές τόσο κοντά στον χώρο που διεξάγονταν οι εργασίες, αν και τελικά δεν κατάφεραν να τις εμποδίσουν.
Η Μέρκελ καταδίκασε  τις βίαιες διαδηλώσεις όπως ανέφερε ενώ την ώρα που οι ηγέτες της G20 συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν συναυλία με έργα του Μπετόβεν στο συναυλιακό κέντρο Έλμπφιλαρμονί στη μία όχθη του ποταμού Έλβα, οι διαδηλωτές από την απέναντι όχθη διασκέδασαν με δυνατά στα μεγάφωνα Τζίμι Χέντριξ.