ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

Στην εταιρία Dimera περνούν από σήμερα τα σήματα των εφημερίδων του Πήγασου, ύστερα από τη διενέργεια πλειστηριασμού στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας. 26.07.2017
Ο Ιβάν Σαββίδης είναι πλέον ο νέος ιδιοκτήτης των εφημερίδων Έθνος, Έθνος της Κυριακής και Ημερησίας. Το τίμημα 3.580.000 ευρώ. 3.000.000 ευρώ για το Έθνος και το Έθνος της Κυριακής και 580.000 ευρώ για την 'Ημερησία.  Να σημειωθεί ότι ήταν ο μόνος που κατέθεσε προσφορά και μάλιστα λίγα λεπτά πριν το κλείσιμο των προσφορών.
Κατά την έναρξη της διαδικασίας, οι εργαζόμενοι του Ομίλου Πήγασος είχαν συγκεντρωθεί στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας και χρειάσθηκε να έρθουν σε συνεννόηση με τα μέλη του κινήματος  << Δεν πληρώνω>> , τα οποία όπως κάθε Τετάρτη βρέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο, με στόχο να εμποδίσουν τη διενέργεια πλειστηριασμών. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε κανονικά. Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν  5 μήνες, ενώ συνάδελφοι τους έχασαν αποζημιώσεις. 
Ο πλειστηριασμός έγινε με πρώτη προσφορά το ποσό των 2.300.000 ευρώ για τις ομάδες σημάτων του Έθνους και του Έθνους της Κυριακής και για 476.000 ευρώ για τα σήματα Ημερησία σύμφωνα  με τους όρους  της διακήρυξης, με εγγύηση το 30% του παραπάνω τιμήματος. Εκτός από την Εθνική Τράπεζα (η ανάδοχος τράπεζα), συμμετείχαν η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank.

 

Σχόλια