ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ. ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ 
                      ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, επισκέφθηκε στο Νεώριο Μόρο στα Χανιά, την έκθεση με τίτλο «Μεθ΄ Ορμής Ακαθέκτου. Επίτομη Ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού, 1821-1945», παρευρισκόμενος και στην παρουσίαση της νέας έκδοσης του ομότιτλου βιβλίου. 
Μετά την εκδήλωση, ο Αρχηγός ΓΕΝ, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και μεταξύ των άλλων ανέφερε:
<< Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμένα να βρίσκομαι στην Κρήτη σε αυτή την έκθεση. Βρίσκομαι σε ένα χώρο από τον οποίο γεννήθηκε το πολεμικό ναυτικό, το αγαπάει και το στηρίζει. Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει υποστείλει ποτέ την σημαία του, ιδρύθηκε από το τίποτα το 1821 και συνεισέφερε σε όλους τους αγώνες του Έθνους νικηφόρα.
 Τιμούμε αυτή την παράδοση και την ακολουθούμε ενώ όσο για την ετοιμότητα μας να είστε σίγουροι ότι αν χρειαστεί είμαστε πανέτοιμοι να πολεμήσουμε και να νικήσουμε >>.
Η έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό και περιλαμβάνει μέρη από το βιβλίο που εξιστορούν ιστορίες με αντίστοιχα κείμενα και φωτογραφίες, ενώ υπάρχει και περίληψη της έκθεσης στα Ελληνικά και στα Αγγλικά για τους ξένους επισκέπτες.
 Στην αίθουσα έχουν τοποθετηθεί οθόνες που προβάλουν ιστορικές στιγμές και όλα αυτά την ώρα που παρά τις διεθνείς συνθήκες, οι γειτονικές χώρες επιμένουν να αμφισβητούν κομμάτια της εθνικής μας κυριαρχίας.
 Προβληματισμό προκαλούν τόσο οι κινήσεις της Τουρκίας, όσο και της Αλβανίας οι οποίες κλιμακώνουν επικίνδυνα τις προκλήσεις έναντι της Ελλάδας.
Οι διώξεις από το κράτος της Αλβανίας σε βάρος Ελλήνων της Β. ΗΠΕΊΡΟΥ,  οδηγούν στην οικονομική τους εξαθλίωση και αποτελούν κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Καταργούν δε κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας. Πρόσφατο παράδειγμα το γκρέμισμα περιουσιών Ελλήνων στην περιοχή της Χειμάρας, με καταπάτηση της ίδιας της νομοθεσίας του Αλβανικού κράτους.



Σχόλια