ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ-ΣΟΙΜΠΛΕ ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ??




ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ  ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ-ΣΟΙΜΠΛΕ Η ΣΤΥΓΝΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ??
Σε ανοικτή επιστολή του την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Bild, ο Γερμανός ΥΠΕΞ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ τονίζει ότι η Γερμανία πρέπει να προασπίσει τα συμφέροντά της και συγχρόνως να προστατεύσει τους υπηκόους της , σημειώνοντας ότι το Βερολίνο δεν βρίσκεται σε διένεξη με τους Τούρκους πολίτες.
Όσο δύσκολες κι αν είναι οι πολιτικές σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας, ένα πράγμα είναι σαφές: Εσείς, οι άνθρωποι τουρκικής καταγωγής που ζείτε στη Γερμανία, ανήκετε εδώ μαζί μας, είτε έχετε γερμανικό διαβατήριο, είτε όχι. Πάντοτε παλεύαμε να έχουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, διότι γνωρίζουμε ότι οι καλές σχέσεις είναι σημαντικές για εσάς τους Τούρκους της Γερμανίας, προσθέτει στην ανοικτή επιστολή του ο Γερμανός ΥΠΕΞ.
Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει ότι η Τουρκία του θυμίζει την Ανατολική Γερμανία, λόγω των  πρακτικών αυταρχισμού που κατ' αυτόν εφαρμόζονταν εκεί.
Να σημειώσουμε ότι το κείμενο δημοσιεύεται τόσο στη γερμανική, όσο και στην τουρκική γλώσσα.
Και όλα αυτά την ώρα που αξιωματούχοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους  για μία ευρείας κλίμακας μυστική δράση των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, στους Τούρκους πολίτες στη Γερμανία.

Σχόλια