12 ΗΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΠΟ ΘΕΛΕΙ Η ΕΕ

Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, παραδέχθηκε ότι η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και η απορρύθμιση του εργάσιμου χρόνου αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των <<βέλτιστων πρακτικών>> της ΕΕ.

Ο κ. Μοσκοβισί τάσσεται ανοιχτά υπέρ της <<πλήρους απελευθέρωσης>> του χρόνου εργασίας.
Να υπενθυμίσουμε, ότι το Δικαστήριο της ΕΕ μετά απο πρόταση του γενικού Εισαγγελέα,  ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει τη δυνατότητα της εργοδοσίας να υποχρεώνει τους εργαζόμενους μέχρι και σε 12 συνεχόμενες μέρες εργασίας χωρίς ρεπό.
 Δηλαδή, καταργείται η Κυριακή ως αργια για τους εργαζόμενους, και η εργοδοσία δεν θα είναι υποχρεωμένη να δίνει ένα ρεπό μετά από 6 μέρες  συνεχούς εργασίας.
Η Αργία της Κυριακής για τον Έλληνα ήταν ανέκαθεν μέρα ξεκούρασης, μέρα που αφιερώνουμε στην οικογένεια μας. Και τώρα ερχεται η ΕΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΉΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ, με κυβέρνηση και αντιπολίτευση να συννενούν. Έτσι λοιπόν με το << ξεζούμιζμα >>, για την ανάκαμψη της οικονομίας, των εργαζομένων, θα επέλθει η ανάπτυξη  και η ανταγωνιστικότητα κατά την άποψη των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Σχόλια