ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΡΑΦΑ


Eκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ισραήλ Δαυίδ Μένσερ: Το Ισραήλ προχωρά προς την επιχείρηση κατά της Χαμάς στη Ράφα. Έχουν κινητοποιηθεί δυο ταξιαρχίες εφέδρων για τις επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Στη Ράφα έμειναν τέσσερα τάγματα της Χαμάς που βρίσκονται στο στόχαστρο του στρατού μας. 

Να σημειωθεί πως η επιχείρηση αυτή θα γίνει στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού θύλακα, στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο. Εκεί έχουν καταφύγει ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι.Το Ισραήλ χαρακτηρίζει την περιοχή ως το τελευταίο οχυρό του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.
Η Wall Street Journal αναφέρει ότι  σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ θα μετακινήσει τους αμάχους από τη Ράφα προς την Χαν Γιούνις, στήνοντας καταλύματα, κέντρα διανομής τροφίμων και νοσοκομεία εκστρατείας. Η απομάκρυνση των αμάχων προβλέπεται να διαρκέσει δυο έως τρεις εβδομάδες και θα διεξαχθεί σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, την Αίγυπτο και άλλες αραβικές χώρες. Η χερσαία επιχείρηση θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι εβδομάδες.

O Iσραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ότι προχώρησε χθες σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον υποδομών της Χεζμπολάχ στη Μαρούν αρ Ρας και εναντίον <<θέσης παρατήρησης>> του σιϊτικού ενόπλου κινήματος στη Μερκάβα, στον νότιο Λίβανο.

Προχώρησε επίσης σε <<επιθετική επιχείρηση>> σε όλο το νότιο τμήμα του Λιβάνου, κάνοντας λόγο για βομβαρδισμούς της αεροπορίας και του πυροβολικού εναντίον 40 στόχων της Χεζμπολάχ, στην περιοχή Άιτα ες Σαάμπ.

Σχόλια