Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΘΕΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΟΛΕΜΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε υποψήφιο Ευρωβουλευτή, που ήθελε σκέτο «Μακεδονία»

Παύλος Ελευθεριάδης. Καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Θα βρίσκεται, όπως ανακοινώθηκε χθες, στα ευρωψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Οι αντιδράσεις μέσα στο χώρο του κόμματος πολλές και ο προβληματισμός για την επιλογή τεράστιος. Γιατί;

Το 2016 διεκδίκησε την ηγεσία του Ποταμιού μέσα απο την υποψηφιότητά του, ενώ συντάχθηκε και με την Ωρα Αποφάσεων (Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης,Ραγκούσης).

Ο επιλεγής, πέραν του ότι θεωρούσε το μόνο ζήτημα που μας χωρίζει με τα Σκόπια είναι το όνομα, κατηγορούσε εδώ και χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γιατί δημιούργησαν το <<Μακεδονικό>> ζήτημα! Σε ένα μάλιστα από τα άρθρα του έγραφε: Γιατί αντιδρούμε στο Δημοκρατία της Μακεδονίας; Ποιο εθνικό συμφέρον βλάπτεται;
Το αν έχουμε εμείς ή οι Σκοπιανοί περισσότερη σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο είναι θέμα των ιστορικών. Ας πιστεύει καθένας μας ότι θέλει! Το μακεδονικό θέμα είναι πλέον ανύπαρκτο και το εθνικό μας συμφέρον απαιτεί επιτέλους να πούμε ότι είναι ανύπαρκτο.

Μεταξύ των άλλων, ο Παύλος Ελευθεριάδης, τα έριχνε μέσα από την αρθρογραφία του όλα στην κυβέρνηση Καραμανλή: Είναι ειρωνικό το ότι στο όνομα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς η κυβέρνηση επενδύει τόσο κόπο στο όνομα μιας άλλης χώρας, ενώ είναι τόσο σπάταλη με το δικό μας. 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Σε κάποιο άλλο γραφόμενο του, κατηγορεί τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Κ. Μητσοτάκη και Αν, Παπανδρέου για τη στάση τους, γράφοντας: Η πολιτική της Ελληνικής κυβέρνησης είναι εγκλωβισμένη στην πολιτική των κυβερνήσεων Μητσοτάκη και Παπανδρέου της περιόδου 1990-1995, μια πολιτική που χαϊδεύει το εύκολο πάθος και τον εθνικισμό μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης αλλά αγνοεί το εθνικό συμφέρον.

Το 2014 στο περιοδικό Foreign Affair, είχε κατηγορήσει τον Καραμανλή ότι τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησής του, παραποίησε τα στατιστικά στοιχεία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει τις πρόωρες εθνικές εκλογές που προκάλεσε ο ίδιος και έδρασε όχι τόσο από απερισκεψία όσο από αδυναμία. Όταν βρέθηκε στην εξουσία, υποχώρησε μπροστά στα οργανωμένα συμφέροντα.

Σχόλια