ΣΟΡΟΣ - ΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΤΡΑΜΠ. ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Η αμερικανική οργάνωση Δικαστικό Παρατηρητήριο, σε έρευνα που διενήργησε για τις σχέσεις της οργάνωσης Ανοικτή Κοινωνία του Τζορτζ Σόρος με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στα Τίρανα Ντόναλντ Λού και τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, όσον αφορά τη δικαστική μεταρρύθμιση, αποκάλυψε πως ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αλβανία επί Ομπάμα, συνδέθηκε στενά με τον Σόρος και την Αλβανική κυβέρνηση.

Ο Λού βοήθησε να υπονομευθούν τα σχέδια της Αλβανικής αντιπολίτευσης τον Μάϊο του 2017, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα αναγνώριζαν τα εκλογικά αποτελέσματα ακόμη και αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνούνταν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

Ο Γουίλιαμ Μάρσαλ, επικεφαλής του Δικαστικού Παρατηρητηρίου, έγραψε ότι ο οργανισμός του Σόρος, μέσω της βοήθειας της κοινωνίας των πολιτών, ανέλαβε τον έλεγχο της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης. Έγινε δημόσια γνωστό ότι απομακρύνθηκαν διεφθαρμένοι δικαστές, αλλά στην πραγματικότητα απέλυσαν όποιον ήθελαν και έβαλαν στη θέση τους ανθρώπους με αριστερές πολιτικές τάσεις που υποστήριζαν τη κυβέρνηση του Ράμα. Υπό το καθεστώς του Έντι Ράμα, στενού φίλου του Τζορτζ Σόρος, η Αλβανία κατέστη η χώρα με την μεγαλύτερη παραγωγή κάνναβης στην Ευρώπη. Αν κοιτάξετε το επίπεδο της διαφθοράς, θα καταλάβετε σύμφωνα με τους δείκτες διαφάνειας, ότι έχει χτυπήσει κορυφή υπό τη διακυβέρνηση του Ράμα. Είναι γνωστό ότι ο Έντι Ράμα εκπροσωπεί τον Τζόρτζ Σόρος στην Αλβανία.

Σύμφωνα με στοιχεία τις κυβέρνησης Τραμπ, σε μια έκθεση 32 σελίδων απεικονίζετε η δράση του Σόρος στα Βαλκάνια. Σε κάποιο σημείο αναφέρονται τα ποσά με τα οποία χρηματοδότησε η κυβέρνηση Ομπάμα την καμπάνια του στην Αλβανία, ξεσπώντας σκάνδαλο με το ερώτημα αν είναι νόμιμο ο Σόρος να λαμβάνει χρήματα φορολογουμένων Αμερικανών, για να συνεχίζει τις δράσεις του σε εσωτερικό και εξωτερικό.

Η έρευνα έγινε από ομάδα Ρεπουμπλικανών Γερουσιαστών, ενώ ο τότε ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, είχε λάβει εντολή να ερευνήσει εις βάθος όλα τα παρακλάδια του Σόρος στα Βαλκάνια.

Να σημειωθεί ότι η χτεσινή έφοδος χιλιάδων διαδηλωτών στο πρωθυπουργικό Μέγαρο των Τιράνων και οι άγριες συγκρούσεις με την αστυνομία, δείχνουν ότι έφτασε η αρχή του τέλους για τον Ράμα. Οι διαδηλωτές φώναζαν Ράμα είσαι διεφθαρμένος, είσαι κολλητός του Σόρος, ενώ έδωσαν ραντεβού και πάλι για τις 21 Φεβρουαρίου. Ο Αλβανός πρωθυπουργός 
έδωσε διαταγή να τεθεί σε επιφυλακή ο στρατός και να συνδράμει τις αστυνομικές δυνάμεις όπου και αν χρειαστεί.

Η αντιπολίτευση στην Αλβανία αποτελείται από πέντε κόμματα της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς και κατηγορεί ευθέως τον Αλβανό πρωθυπουργό για συνέργεια με το οργανωμένο έγκλημα και ως υπαίτιο για τη διαφθορά και τη φτώχεια στη χώρα, ενώ απαιτεί σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών η οποία θα αναλάβει να οργανώσει πρόωρες εκλογές.

Σχόλια