ΣΤΟΥΣ 60 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ. ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ



Ο αριθμός των νεκρών από τη φωτιά αυξάνεται συνεχώς. Σε Μάτι και Βουτζά, έχουν εντοπιστεί 60,  ενώ υπάρχουν σπίτια και ξενοδοχεία καμένα  που δεν έχουν ερευνηθεί ακόμα από την πυροσβεστική.
Σημαντικός και ο αριθμός των αγνοουμένων, με την πυροσβεστική να έχει δεχθεί τουλάχιστον 35 κλήσεις από πολίτες που αναζητούν δικούς τους ανθρώπους.
Ο δήμαρχος Ραφήνας σε νέες δηλώσεις του, εκτιμά ότι ο αριθμός 60 για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους δεν είναι ο τελικός, αλλά σχετικά με την έως τώρα κατάσταση, είναι χαμηλός, αφού επί της ουσίας το Μάτι δεν υπάρχει πλέον.
Μεγάλη ανησυχία επικρατεί και για αγνοούμενους, που στην προσπάθειά τους να σωθούν από τις φλόγες βούτηξαν στη θάλασσα. Το έργο της περισυλλογής νεκρών από τη θάλασσα βρίσκεται σε εξέλιξη. Σήμερα εντοπίστηκαν ακόμη δύο στην περιοχή της Αρτέμιδας.
Από το μεσημέρι, οι συγγενείς αγνοουμένων μπορούν να τοποθετήσουν φωτογραφίες των ανθρώπων τους, των οποίων τα ίχνη έχουν χαθεί,στην ηλεκτρονική βάση https://missingpeople.audax.gr/, κάνοντας ένα απλό κλίκ. Όποιος γνωρίζει κάτι, μπορεί πατώντας πάνω στη φωτογραφία να συμπληρώσει όσα στοιχεία ξέρει σχετικά με το πρόσωπο της φωτογραφίας.
Και η μαρτυρία ενός νέου ανθρώπου συγκλονιστική: Πήρα τη μάνα μου και την πέταξα στη θάλασσα την τελευταία στιγμή. Δεν έχουμε που να πάμε. Το αυτοκίνητο μου κάηκε, το σπίτι μου κάηκε, δεν έχουμε ρούχα να βάλουμε. Και όλα τα ξενοδοχεία που μισθώνει ο Δήμος  για να κοιμηθούν οι πληγέντες είναι κλεισμένα.

Σχόλια