ΕΦΥΓΕ ΤΟ RAMFORM HYPERION. ΤΡΙΣ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ !!

Οι έρευνες του Ramform Hyperion είχαν προγραμματισθεί να διαρκέσουν μέχρι τα μέσα Αυγούστου σε θαλάσσια περιοχή 7.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και στην οποία περιλαμβάνονται τα οικόπεδα 2, 3, 8 και 9 που έχουν κατοχυρωθεί στην ιταλική εταιρεία ΕΝΙ καλύπτοντας παράλληλα τμήματα των οικοπέδων 6, 7, 11 και 12 της κυπριακής ΑΟΖ.
Το ερευνητικό πλοίο πραγματοποίησε τρισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες αντλώντας σημαντικές πληροφορίες για τα γεωλογικά δεδομένα της  περιοχής.

Η αποχώρηση 23 ημερών νωρίτερα δείχνει ότι βρέθηκαν αυτά που περίμεναν και όλοι έμειναν ικανοποιημένοι. Οι εμπλεκόμενοι φορείς  γνωρίζουν πολύ καλά πλέον τον τεράστιο πλούτο που υπάρχει στον βυθό της θάλασσας της Κύπρου.

Ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης στάθηκε στο γεγονός λέγοντας  ότι όλα πήγαν πιο ομαλά από την αρχική πρόβλεψη, μιάς και δεν προέκυψε κανένα τεχνικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια των ερευνών, αλλά και ο καλός καιρός  υπήρξε σύμμαχος για την επιτυχία της όλης διαδικασίας.

 Το ερευνητικό πλοίο ήδη διασχίζει  το Λιβυκό Πέλαγος νότια της Κρήτης, με προορισμό το λιμάνι της Αλχεθίρας στις ακτές της Ισπανίας.
Αναμένονται ανακοινώσεις. 

Σχόλια